На първо място искаме да се обърнем към учителите в гимназията ни. Благодарим ви за осърдната ви работа и постояноството, което показвате.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Дейности по случай „Деня на народните будители“

Изненада! Освен Хелоуин, на 29ти отбелязахме и Деня на народините будители! Мероприятията започнаха с изпълнение на група „Мозъчна атака“ с песните „Характер“ на група „Cool den“ и „Потенциал за провал“ на група „Летците“.

Млади писатели

Учениците от осми и десети клас, които участваха в дейността млади писатели, създадоха прекрасни текстове, свързани с деня на народните будители. Най-добрите творби бяха тези на Ивелин Божилов от осми и Мириам Георгиева от десети клас.
-ЖАНЕТ ПЕТКОВА


Стая по Шах

О, шах. Една от най-древните и все така интересни игри. За щастие на днешния светъл ден имаше перфектно организирана стая по шах. На шест дъски сили премериха сили над 20 участници, като Стас Узунов е шахматиста с най-много победи.
-ЙОРДАН СТОЯНОВ


Бъди будител (музикална програма)

В стаята за пеене госпожа Апостолова и участниците в дейността пяха патриотични песни и оди, възхваляващи народни будители и герои. Бяха изпълнени песни като „Кой уши байряка“, „Една българска роза“ и „Боят настана“.
-ЙОРДАН СТОЯНОВ


Настолни игри

Настолните игри са все така интересни на млади и стари. Всеизвестните Дама, Табла, Саграда бяха играни от над 40 души, като всички носиха по някоя нова игра, и така допринесоха за хубавата атмосфера и дух.
-ЙОРДАН СТОЯНОВ


Digital creations

В навечерието на предстоящите празници в ПГКПИ се организира работилницата „Digital creations“.  На осмокласниците и деветокласниците беше дадена задачата да изготвят презентация или дигитална рисунка на тема Хелоуин или Деня на будителите.  Най-добрите творби бяха отлъчени от госпожите и менторите от горните класове, а учениците – наградени.
От ПГКПИ ви пожелаваме весели празници!
-МАРИЯ ИЛЧЕВА


Футбол и баскетбол

От 13:15 до 15:00 се проведоха различни спортни дейности като футбол и баскетбол. Всички ученици от училището, които бяха записани на спортните дейности, бяха разделени на отбори.
Учениците, които бяха записани на футбол, бяха разделени на 6 отбора по 6 човека, като победители след всички изиграни срещи бяха 8А клас.
Учениците, които бяха записани на баскетбол, бяха разделени на 4 отбора по 5 човека. Срещите бяха много оспорвани и на финала победители станаха оранжевият отбор.
-ЖАСМИНА МИХАЛЕВА


Благодарим на ученическия съвет, журналистите и фотографите, че се погрижиха всичко да мине плавно и се надяваме догодина да си прекараме още по-добре!