Спасяване на природата чрез използването на AI е предизвикателство пред което ще се изправим на 18 и 19 февруари 2021 в гимназията.
Днешният свят се опитва да навлезе в света на изкуствения интелект итова вече е факт. Независимо дали става въпрос за нов Amazon Echo, автономни автомобили или може би новия робот Boston Dynamics Robot, който сега има невероятната способност да отваря врата (просто гледайте видеото в YouTube, ще разберете какво имаме предвид). Въпреки това, докато технологиите се готвят мащабно да завладеят света, не трябва да забравяме какво се случва с природата и да търсим баланса и с изкуствения интелект.

Ние не казваме, че технологиите, джаджите и роботите не са впечатляващи. Всъщност сме сигурни, че сме общност, която обича технологиите и мечтае да управлява автономна летяща кола, когато му дойде времето. Но това, което бихме искали да направим, е да изследваме как Artificial Intelligence и Machine Learning помагат на природата.

Отборите участващи в хакатона са предварително разпределени и е необходимо да се открият в единната система за гимназията управлявана в Teams. Предизвикателство е да не познаваш някого и да работиш с него два дни върху тази вдъхновяваща тема. Определянето на ролите, които ще изпълнява всеки участник ще се случи до 18 февруари, след което ще се състоят онлайн серия от обучения посветени на различни решения свърани с приложението на изкуствения интелект.

В края на обучителните серии ще има кратко време за разработване на концепция свързана с използване на изкуствения интелек за запазване на природата.

Ще приключим със защити на проекти в три панела, след което финалистите ще се състезават за най-добро решение използващо изкуствения интелект в полза на природата.