Можете ли да ни разкажете на кратко за вашата кариера като учител?

Моята кариера като учител преминава през различни моменти: прекъснах неочаквано през 2009г., цели 11 години бях изцяло извън сферата на образованието. 2019 г. беше най-преломната година в живота ми и една от големите промени беше и завръщането ми към професията на учителя. Да съм учител обаче е нещо, което ме кара да усещам себе си, да се чувствам смислена и полезна.

Какво мислите за онлайн обучението?

При създадената обстановка на социална изолация това все пак е единственият вариант за осъществяване и поддържане на учебния процес.

Според вас какви са плюсовете и минусите на онлайн обучението?

Положително е, че „откривам“ нови „играчи“, в смисъл – този вид „анонимност“ и несподелеянето на едно общо пространство като класната стая, където ролите са вече утвърдени, помага на някои ученици да са по-активни в учебния процес, да участват по-пълноценно и без комплекси в работната среда. Като отрицателна страна отчитам липсата на жив контакт между учител и ученик, също така мисля, че учебното съдържание не е създадено за такъв тип обучение и аз лично се притеснявам в успеваемостта и качеството на крайния резултат.

Как то може да се подобри?

Може да се подобри като се мисли в посока как да се използват максимално допълнителни интерактивни методи, които да „преведат“ учебното съдържание на дигиталния език. Нещо, което сега всеки учител сам търси в опитите си да адаптира уроците и да има успеваемост, близка до тази в реалната учебна среда.

Защо избрахте да преподавате в това училище?

Да кандидатствам за работа тук ме стимулира името на определен колега, когото много уважавам като професионалист и като човек и което за мен беше достатъчна атестация за качеството на обучението, което се осъществява в това училище.