Можете ли да ни разкажете на кратко за вашата кариера като учител?

Първоначално исках да стана лекар, когато бях ученичка, защото смятах, че лекарската професия и изключително важна и интересна. Последната година изостанах с материала по биология и химия и в последствие реших да стана учител по английски език, защото обожавам този език по много причини. Записах английска филология и завърших Великотърновския университет.

Какво мислите за онлайн обучението?

Онлайн обучението, което можем да наречем и дистанционно, според мен е форма на обучение, която съществува повече от 7 години в България. Това е една сравнително удобна форма на обучение, защото дава възможност на човек да учи по-самостоятелно в удобно за него време. Въпреки това според мен обучението лице в лице те кара да си по-съсредоточен и да се вслушваш повече.

Какви са плюсовете и минусите на онлайн обучението?

Дистанционното обучение и обучението в училище не се различават по своя характер, защото най-важният човек в обучението е този, който обучаваме. Когато обучаваме на живо или онлайн, този човек, ако няма интерес или не се съсредоточва, няма да научи и в двата случая. Друг минус в онлайн обучението е това, че когато човек е сам, той може да е по-малко мотивиран, по-склонен е да отлага, също така не може да си изгради самодисциплина.

Как то може да се подобри?

Дистанционното обучение може да се подобри чрез даване на повече задачи от творчески характер – проучване на информация, проектна работа, по- активно включване в часовете.

Защо избрахте да преподавате в това училище?

Този ангажимент за мен се случи ненадейно през 2018г. С мен се свързаха от общината за този проект. Направихме среща, където се запознах с нашата директорка и ме попитаха дали проявявам интерес да помогна на гимназията да направи програмата по английски език и да съберем екип от учители. Първоначално приех поканата формално, но после се ангажирах и емоционално. Най-много ме привлече формата на обучение, която е подобна на тази в Англия.