Можете ли да ни разкажете на кратко за вашата кариера като учител?

Започнах на шега, по заместване на учител приятел и видях ,че имам доста опит и знания и е хубаво, когато може да ги предадеш на някого, който да извлече полза от твоя опит.

Какво мислите за онлайн обучението?

Онлайн обучението в момента е просто задължително при положение,че няма как да се процедира по друг начин, но лично за мен то няма как да е по-резултатно и изразително от обучението в училище с присъствена физическа форма.

Според вас какви са плюсовете и минусите на онлайн обучението?

Плюсовете са доста, то е удобно, лесно достъпно, не се влияе от здравословни причини и може да се изпълни по всяко време. Има и минуси освен плюсове, нямаш физически контрол. Всичко, което се извършва, трябва да е двустранно и на доверие.

Как то може да се подобри?

Добре работещи устройства, добър интернет, повече досъпна научна информация, по-интересни и развлекатени теми, които да усвояват учениците.

Защо избрахте да преподавате в това училище?

Избрах ПГКПИ защото имах възможността да бъда част от нещо ново, екип, който се сформира за първи път в България. Трябваше да се изгради училищна система – училище за компютърно програмиране, която да е функционална, но и единствена по рода си, това нямаше как да откажа. Беше по-различно от това, което си представях, но и това беше предизвикателството, да може да се справиш с нови задачи и да видиш резултата си от тях.