Филми

Почитателите на страшните филми от 9 клас на гимназията успяха да усетят духа на Halloween, гледайки филми. Филмът, който беше избран, беше „The purge“ и на този филм успяха да се насладят 23-ма ученици.
-ЖАСМИНА МИХАЛЕВА


Програмирай Halloween

На 29-ти октомври се проведе състезание по програмиране на Хелоуинска тематика. Деветокласниците загряха със задача по програмиране с тикви, направена от Калин Червенков от 10Г клас в електронното училище, след което решаваха coding игри от сайта – „Clash of code“. Калин сподели, че се чувства много горд с по-долния випуск и се радва, че се справят със задачите.
От ПГКПИ ви пожелаваме весели празници!
-МАРИЯ ИЛЧЕВА


Изработка на маски

Ентусиазираните ученици от деветите класове работиха усилено, за да изработят възможно най-красивите маски. Те използваха материали като хартия, лепило и брокат. Успяха да изработят маски на котки, мечета и тикви. А най-важното беше, че се забавляваха, докато го правеха.
-СИМЕОН СЯРОВ


Арт ателие

На 29.10 се проведе занимание по интереси „Арт ателие“ в областта на училище ПГКПИ. Всеки от учениците изработи рисунка или татуировка на тема „Ден на народните Будители“ или „Halloween“ . След това се излъчиха най-добрите от всичките творения. Най – добрият от занимания по интереси „Арт ателие“ е Пресиян Стефанов.
-ДИМИТЪР БЯНДОВ


Карнавал за костюми

През целия ден имаше ученици с различни и интересни костюми, като някои от тях участваха в карнавала. Имаше вампири, вдовица, каубой, полицаи, мечки и много други. 
–ЖАНЕТ ПЕТКОВА


Стая на загадките

В стаята на загадките (нашата интерпретация на escape room) в 9 клас имаше 3 отбора с по 4-ма участници във всеки от тях. Всички отбори имаха подобни тактики, като първо намираха скритите предмети, които им бяха необходими за играта. Имаше вълнение, притеснение, радост и още много смесени чувства. За съжаление имаше и сърдити, но няма как, тъй като всички ученици в ПГКПИ имат хъс и желание за победа. Едно от най-важните неща е, че учениците от различните класове се научиха да работят в екип, да си разпределят задачите, да се организират и да използват правилно даденото им време.
-ПЕТЯ СТОЯНОВА


Оформяне на тикви

Оформянето на тикви е забавна творческа дейност, която развива креативността на учениците. След много усмивки и трудности с издълбаването, учениците се справиха с интересното начинание.
-НАДЕЖДА ИВАНОВА И МАРТИН СТОЯНОВ


Писане на страшна история на английски

Учениците накратко бяха запознати с темата и след това започнаха да разглеждат думи на английски, свързани с нея. Обсъди се как се структурира история и участниците имаха избор между това да работят индивидуално или в група. Направиха си план с обстановка, герои и главно действие и накрая написаха своите истории.
-БОРИС БЕЛБЕРОВ И ЙОАННА СИМЕОНОВА


Digital creations

В навечерието на предстоящите празници в ПГКПИ се организира работилницата „Digital creations“.  На учениците беше дадена задачата да изготвят презентация или дигитална рисунка на тема Хелоуин или Деня на будителите.  Най-добрите творби бяха отлъчени от учителите и менторите от горните класове, а учениците – наградени.
-МАРИЯ ИЛЧЕВА


Награждаване

В края на работилницте се излъчиха най-добрите творения и костюми и съответните ученици бяха наградени.


Благодарим на всички, които се включиха в дейностите, както и на организаторите, без които това прекрасно събитие не би могло да се случи. Благодарим и на журналистите и фотографите за добре свършената работа в отразяването на деня. Надяваме се другата година да си прекараме също толкова добре!